Driftivõistlusele tulevad lähiriikide meistrid

Published by edl on

 

 

   Sel nädalavahetusel toimuvale suurele driftivõistlusele Laitse Rallypargis on end kirja pannud hulgaliselt lähiriikide parimaid sõitjaid. Auhinnaraha tulevad jahtima ka mullune Venemaa driftimeister Felix Chitipakhovian ja Läti driftimeister Kristaps Blušs.

 

Rock Drift Challenge 6000 eurone auhinnafond, mis jaotatakse kolme parima sõitja vahel, meelitab siia lisaks Eesti võistlejatele ka parimaid sõitjaid Lätist, Soomest ja Venemaalt. Registreerunud võistlejate nimekirjast leiab nii Läti kui Venemaa meistreid ning Soome driftihooaja liidreid.

 

Kohaletulijatest kõige pikem tee on Felix Chitipakhovianil, kes tuleb siia Venemaalt. 2011. aasta Venemaa driftisarja meister Chitipakhovian on Eesti driftivõistlustel osalenud ka varem, 2010. aastal. „Oma esimesel Eesti võistlusel võttis ta esikoha ning sai üheks suurimaks publiku lemmikuks. Temast rajal jagu saada on paras pähkel kõigile sõitjatele,“ kommenteeris võistluste peakorraldaja Marko Opmann. Chitipakhovian oli 2010. aastal pealtvaatajate rõõmuks kohal ka järgmisel etapil Audru ringrajal, mil pakkus teistele võistlejatele võimsa lahingu ning pealtvaatajatele rohke rehvisuitsuga kauneid poognaid. Toona ütles ta, et ta naudib sõitmist uutel ja huvitavatel radadel – Audru ringrada võimaldas driftiautodel kurvi siseneda kiirusel ligi 160 km/h.

 

Laitse Rallypargis olev driftirada on võistlejatele uus ja väga põnev. Rada paneb võistlejate võimed proovile – rajal on kolm kurvi, mille sisenemise kiirus küündib umbes 100 km/h, ent kirsiks tordi peal on esimene kurv, kus on väike hüpe, mis nõuab sõitjatelt väga head kontrolli autode üle. Neid kurve tulevad võtma ka juba meie radadel tuntud Läti sõitjad Gatis Lapāns, Jānis Eglīte, Kristaps Blušs ja Ingemārs Jēkabsons. Kokku näeb sel nädalavahetusel rajal ligi 10 Läti võistlejat, sest lisaks Eesti meistrivõistluste etapile toimub ka Läti meistrivõistluste etapp.

 

Esindusliku delgatsiooni on välja pannud ka soomlased – praeguseks on end kirja pannud 12 võistlejat. Kohal on nii käimasoleva driftihooaja liidrid kui ka uued sõitjad. Mitmed neist on aktiivselt kaasa löönud ka Eesti driftivõistlustel nii tänavu kui varem. Stardinimekirjas on näiteks nii eestlaste üks lemmik Eero Yli-Sipilä, Henri Haanpää, Juha Pöytalaakso, Ami Aalto kui ka Mika Kivi. Nad kõik kuuluvad Soome driftiparemikku.

 

Eesti pro-klassi võistlejate sekka on lisandunud ka mõned osavamad võistlejad tänavaklassist. Kuna tugevate väliskonkurentide osakaal võistlusel on suur, siis tuleb Eesti sõitjatel eriliselt pingutada, et mitte kaotada väärtuslikke meistrivõistluste punkte väliskülalistele. Kaalul on ju siiski meistrivõistluste üldarvestuse positsioon.

 

Rock Drift Challenge teeb ühe pealtvaataja eriti õnnelikuks – kõik piletid pannakse loosirattasse ning fortuuna naeratab ühele piletiomanikule, kes saab auhinnaks võimsa tänavasõiduks kõlbliku driftiauto. Iga driftifänni hinges on kas või väike unistus osaleda driftivõistlusel. See välja loositav driftiauto on selleks täpselt sobilik.

Eesti drifti meistrivõistluste hooaja punktitabelit enne neljandat etappi näeb siit: http://www.driftime.ee/?page_id=1304.

 


Ajakava:
Laupäev, 4. august 

16:45 avatakse väravad võistlejatele
18:00 võistlejate koosolek
18:00–21:00 autode tehniline ülevaatus
18:20-22:00 vabatreening 

Pühapäev, 5. august 
8:00 avatakse pääsla võistlejatele 

8:30- 9:30 autode tehniline ülevaatus ja võistlejate registreerimine 
8:30-9:00 võistlejate koosolek 
9:00- 10:30 vabatreening 
10:00 avatakse väravad pealtvaatajatele 
10:30- 13:00 kvalifikatsioon 
13:00- 13:30 lõuna paus, võistlejate tutvustus. 
13:30-14:00 võistlejate koosolek /will it drift/drifti takso 2 sõitu

14:00-15:30 Läti meistrivõistluste top16 
15:30-15:45 paus/drifti Takso 2 sõitu
15:45-18:30 Eesti drifti meistrivõistluste top16/32 (oleneb osavõtjatest)
18:30 auhinna auto loosimine ja võistlejate autasustamine

Categories: Arhiiv