Riias käivitus Baltimaade driftihooaeg täies mahus

Published by edl on

Nädalavahetusel sai driftihooaeg Riias Bikernieki rajal täishoo sisse: algasid Eesti, Livonia ja Balti meistrivõistlused ning jätkusid Eesti karikavõistlused.

Riias toimunud võistlus oli Street klassi EKV 2. etapp, Semipro klassi EMV 1. etapp ja Pro klassi EMV, Livonia ja Balti 1. etapp.

Pro-klassi võitis leedulane Donatas Macpreiksas, teine oli leedulane Valdas Vindžigelskis ja kolmas eestlane Ao Vaida. Kvalifikatsiooni võitis Kevin Pesur.
Vihm muutis Pro-klassi ajaks raja märjaks, mis tegi sõidud keeruliseks. Ärevaim moment oli Kristjan Salmre eksimus tandemsõidus, mille tagajärjel juhtus kokkupõrge Jako Pinoga.

Semipro-klassis hõivasid poodiumi eestlased. Võitja Kristo Päästel astus esimest korda poodiumi kõige kõrgemale astmele. Teise koha saanud Michel Reiljan tegi debüüdi oma uue võistlusautoga, millega näitas juba treeningutel häid sõite. Kolmas oli kvalifikatsiooni võitnud Ragnar Viinapuu.

Street klassi üldarvestuses võitis Eesti sõitja Sergei Šestopalov Läti driftijate Harijs Bildartsi ja Igors Vozņakovskise ees.
Eesti karikasarja arvestuses oli poodiumi kõrgemail astmel juba esimesel etapil häid sõite näidanud, kuid neljandal kohal lõpetanud Šestopalov. Selleks hooajaks BMW Nissani vastu vahetanud Martin Ojaste saavutas teise koha ja eelmise aasta üllataja Henri Sulkinoja kolmanda. Kvalifikatsiooni võitis lätlane Normunds Kampe, parim eestlane oli Martin Ojaste.

Lätis peetakse Street klassi võistlejatele, kes said kvalifikatsiooni punkte, aga ei pääsenud Top32 võistlusele, eraldi lisa võistlus Street X tandemid. Kuigi see lisa võistlus ei ole Eesti KV arvestuse osa ja lisa punkte selle eest ei teeni, said seal osaleda ka 11 eesti võistlejat. Street X tandemi Top32 võistlusel parimate eestlastena jõudsin top8-sse Hannes Jürgens ja Raik Käo.

Kerli Mängel
Eesti Drifti Liit MTÜ pressiesindaja

Categories: Uudised