NÄDALAVAHETUSEL AVATI DRIFTI JA KIIRENDUSE HOOAEG KILTISI LENNUVÄLJAL

Published by edl on

Esmakordselt toimus selle aastal Avalaks 2020 koos EDRA Nationals üritusega.
Vaatamata tuulele ja vihmale leidus piisavalt päikest, et üritus edukalt läbi viia. Rahvas sai näha ilusaid sõite nii drifti kui kiirenduse ala.

“Hoolimata heitlikest aegadest ürituste korraldamisel tänu eelnenud erikorrale oli seekordne kiirendusüritus nii osalejate kui rahvarohke – seda kõike loomulikult järgides etteantud Valitsuse korraldusi,” rääkis EDRA korraldusmeeskonna liige Kaarel Oras ning lisas: “EDRA Nationals 2020 oli sellel aastal osa EDRS (European Drag Racing Series) sarjast ning see oli kohale meelitanud võistlejaid mitte ainult kodumaalt vaid ka naaberriikidest. Esindatud olid nii põhja- kui lõunanaabrid.

Kõige rahvarohkem oli taaskord Street A ning Street B klassid. Need on väga head kergemad klassid, mille kaudu alustada oma kiirenduskarjääri.
Üllatusena oli väga rahvarohke kiirendusradade kuninglik klass Outlaw. Seal oli lisaks Soome osavõtjatele rajal Eesti  enda legend Lauri Kuriks ja kõige kiirem eestlane Andres Arnover, kes on viimastel aastatel tegusid teinud peamiselt välismaal.
Tore oli tõdeda, et väga paljud olid oma sõidukid talve jooksul edasi arendanud ning astunud sammu või kaks kõrgemale ning võistlesid edukalt uues klassis. Eriliselt võiks esile tuua Harri Lillevarre, kes viimased 5 ööpäeva ehitas endale asendusvõistlusautot ning suutis sellega edukalt võistelda ning võtta võita oma klassis.

“Drifti tandemitest oli kolmkümmend osalejat kellest pooled olid uued sõitjad ning Burnout King üllatas rekordarvulise osalejate arvuga,” rääkis ürituse peakorraldaja Kristjan Salmre.
Burnout Kingi rändkarika viis teist aastat järjest koju Hannes Must seljatades Terror Drift Team liikmeid Harlet Eslas kes sai teise koha ja Kristo Päästel kes jäi kolmandaks.

Korraldusmeeskond tänab kõiki kes kohale tulid ja vastu pidasid. Kohtume juba 10.07-11.07.2020 Kehala ringrajal esimesel drifti etapil “Viru Drift”.

Categories: Arhiiv