Driftijad treenisid vihmases Laitses

Published by edl on

 

Eile õhtul täitus Laitse Rallypark tosinkonna driftivõistlejaga, kes sel laupäeval asuvad omavahel jagama poodiumi parimaid kohti. Toimub Eesti meistrivõistluste street-klassi eelviimane ja pro-klassi viimane etapp.

 

Tänavu on ilmataat driftivõistlustel pakkunud peamiselt kuiva ilma, mis on küll võistlejaile ja pealtvaatajaile meelepärane. Kuigi Laitse rada kasutavad driftijad treeninguteks väga tihti, on sügisilmad Eestis üsna heitlikud, leidsid paljud võistlejad, et treeninguid pole kunagi liiga palju ning tegid eile vihmamärjal rajal uhkeid poognaid. Eilne õhtu oli selleks ideaalne– vahelduvate vihmahoogudega olid rajaolud muutlikud ning sõitjail tuli hakkama saada ka ülilibedaks muutunud rajal auto valitsemisega.

Street-klassist olid kohal valdavas enamuses AL Driftteami sõitjad ning Eesti ainus naisvõistleja Marje Salumets. Nagu kaheksaliikmelises AL Driftteamile kohane, harjutasid sõitjad mitte ainult tandemsõite, vaid tegid seda korraga vähemalt neljakesi. Marje Salumetsale võttis kurve teistega võrreldes pisut ettevaatlikumalt, sest enne eilset oli ta vaid ühe korra saanud sõita vihmas, kus auto käitub kuiva ilmaga võrreldes hoopis teisiti. Mida ring edasi, seda julgemaks läksid ka Marje poognad.

Enamus pro-klassi sõitjaid ei pidanud võistluseelset treeningut hädavajalikuks, sest nemad on seal kõige enam treeninud nind võistelnud. Pigem oli oluline säästa autot laupäevaks, võistluspäevaks. Kohal oli Team Ghosti sõitja Jarmo Luht Nissaniga. Võib aimata, et tema trennitulemise põhjus lisaks sõidurõõmule oli ajendatud ka soovist mitte jääda hooaja kokkuvõtted esimesena poodiumilt välja. Nimelt, Luht hoiab praegu, enne viimast etappi hooaja üldarvestuses neljandat positsiooni. Esimest aastat pro-klassis võistlev Luht jääv vaid seitsme punktiga alla samuti tänavusele uuele sõitjale Märt Kuvvasele. Et ise kokkuvõttes kolmanda koha tiitel vastu võtta, tuleb tal eeloleval võistlusel olla õige pisut parem, kui Kuvvas. Kes kellest rohkem punkte teenib, selgub sel laupäeval Laitse Rallypargis. Üks on kindel – tandemlahingud tulevad väga tulised, sest kaalul on hooaja lõpptulemus ning need mehed võitu kellelegi niisama ei kingi.

Street-klassi üldarvestuse punktiseis enne neljandat etappi: http://www.driftime.ee/?page_id=1622.

Pro-klassi üldarvestuse punktiseis enne viimast (viiendat) etappi: http://www.driftime.ee/?page_id=1626.

Ajakava:
Laupäev, 14. september
11.00 avatakse väravad pealtvaatajaile, pro-klassi vabatreening
11.30- 12.00 lõuna
12.00- 13.45 street-klassi kvalifikatsioon
14.00 – 15.00 pro-klassi kvalifikatsioon
15.05-15.45 võistlejate koosolek
16.00-17.00 street-klassi top16
17.00-18.00 pro-klassi top16
18.00-18.15 autasustamine

Stiilinäide sellest, mis Laitses toimuma hakkab: http://tv.delfi.ee/video/WNNAgWUF/

 

Kes on Eesti esimene ja ainus naisdriftija Marje Salumets? http://tv.delfi.ee/video/EskHkymp/

 

 

Lisainfo võistluse kohta:

Marko Opmann, Eesti drifti meistrivõistluste peakorraldaja

52 555 61, marko@driftime.ee

Categories: Arhiiv