Esmakordselt Eestis: võistlustules on Põhjamaade parimad driftijad

Published by edl on

 

NEZ Drift poster

Augusti kolmandal nädalavahetusel võtavad Põhja-Euroopa parimad driftijad ette suurtel kiirustel külg ees sõitmise, sest uuel ja Eesti kiireimal rajal Auto24ringil toimub suur rahvusvaheline driftivõistlus.

 

16.-17. augustil toimub Auto24ringil grandioosne rahvusvaheline driftivõistlus, mis toob kokku Põhja-Euroopa parimad driftijad. „Põhja-Euroopa driftientusiastid kutsusid kaks aastat tagasi ellu uue võistlussarja, kus osalejate enamus ei oleks vaid kohalikud, vaid driftiduelle saaks pidada paljude riikide parimate sõitjatega. Nii sündiski 2011. aastal uus võistlussari Põhja-Euroopa piirkonna võistlejatele,“ selgitas Eesti Drifti Liidu juhatuse liige Marko Opmann. Põhja-Euroopa piirkonna võitlused paistavad teiste seast silma väga pika võistlejate nimekirjaga. Sarja iga etapp toimub eri riigis ning Eesti driftijad on neist osadel ka võistelnud, ent sarja etappe pole Eestis varem toimunud. Tänu meie aktiivsetele ja tublidele sõitatele on Eestil au korraldada tänavuse hooaja avavõistlus.

Osalejaid on lisaks eestlastele ka Lätist, Leedust, Soomest, Norrast, Rootsist ja Taanist. Tihti külastavad sarja etappe ka võistlejad teistest riikidest. „Esmakordselt Põhja-Euroopa driftisarja ajaloos on kohal ka rohkelt rootslasi, kes siiani on esinenud üsna tagasihoidliku võistlejate arvuga. Auto24ringile on lubanud tulla lausa seitse rootslast tavapärase paari-kolme võistleja asemel,“ lisas Opmann.

Audrus asuv Auto24ring on Eesti uusim ning ka kiireim. Ja mitte ainult – see on ühtlasi ka üks Euroopa kiireimatest radadest. Selle nädala teisipäeval käisid Eesti driftijad rada proovimas ning külg ees kurvi sisenemise kiirused küündisid lausa 180 km/h. Driftirada on keskmisest kõrgema raskusastmega, mis nõuab sõitjatelt kiiret kohanemist uute oludega ning kindlat kätt, sest sellistel kiirustel ei driftita isegi kiireks rajaks peetaval Riia Bikernieki ringrajal.

Jälgi Põhja-Euroopa drifti meistrivõistluste esimese etapi uudiseid Facebookist: https://www.facebook.com/NEZDRIFTESTONIA.

Videosissejuhatus võistlusesse: http://vimeo.com/70753640#.

Pilet 12 eurot.

 

 

 

 

Ajakava:

Reede, 16. august

18.00-20.00 väravad avatud pealtvaajatatele, treeningsõidud

20.30-22.00 paraadsõit Pärnu linna tänavatel politseieskordi saatel

 

Laupäev, 17. august

11.00 väravad avatud pealtvaatajatele, treeningsõidud

12.00 võistluste avatseremoonia

12.10-12.30 võistlejate koosolek

13.05 võistlejate tutvustamine

13.30-16.00 kvalifikatsioonisõidud

15.40 võistlejate koosolek

16.00 finaalsõidud tandemis

19.00 autasustamine

22.00 ametlik afterparty rajaääres, DJ ja chill out

Categories: Arhiiv