Drifti sarja kolmas etapp lisab uusi võistlejaid ja põnevaid autosid

Published by edl on

Eeloleval nädalavahetusel toimub Haapsalus Kiltsi lennuväljal drifti karikasarja kolmas etapp, mis tõotab tulla eriti rehvisuitsune kiirustel kuni 100 km tunnis. Seisud puntkitabelis on pingelised ning oma võidus ei saa veel olla kindel ükski võistleja.

1.-2. juulini Haapsalus vanal Kiltsi lennuväljal toimub põnev võistlus, kus selgitatakse välja parimad külg ees sõitjad. Betoonkattega lennuväljale on maha märgitud kujundit 8 meenutav rada, mida võistlejad peavad läbima täies ulatuses külg ees. Kiirused sel korral on suuremad kui mullu küündides kuni 100 km tunnis. Rajal peetud treeningute põhjal võib öelda, et Kiltsi lennuväljal on selle hooaja kõige rehvisuitsusem rada.

Eesti driftijatele tulevad konkurentsi pakkuma võistlejad Soomest, hetkeseisuga on oma tulekust teatanud neli soomlast. Üks neist on Eesti driftiradadel juba tuntud oma kindlakäelise sõiduga ja varasemate heade tulemustega. Toyota Soareriga võistleb Eero Yli-Sipilä on keset drifti hooaega uuendanud oma auto mootorit. Uueks jõuallikaks on Toyota Supra mootor, mis on varustatud turboga ning täiendavaks jõuks on peale pandud nitro süsteem. Kõik see kokku annab mootorile 700 hj, mis teeb sellest kõige võimsama driftiauto siinses karikasarjas.

Pärast teist etappi on pro-klassi üldarvestuses on eriti pingeline seis esinelikus, kus parimat positsiooni hoiab Janis Eglite Lätist edestades meie favoriiti Taavi Toomarat vaid ühe punktiga. Järgnevad Gert Roosipõld ja Eduard Vahemets, kes on vaid paarikümne punkti kaugusel. Mängust väljas pole ka teised sõitjad ning ebaõnnestumine ühel etapil võib maksma minna ka püüdlused parimale poodiumikohale.  Pro-klassis osaleb tänavu 17 võistlejat.

Street- ehk tänavaklassi üldarvestuses on kahe etapiga omale parima positsiooni kätte võideldnud lätlane Martinš Malnieks, ent ega sealgi võistlejatel eksimisruumi pole – edetabel on väga pingeline ning endast parima peavad andma kõik. Tänavaklassis on kahe etapi jooksul osalenud 19 võistlejat, ent uusi võistlejaid on tulemas ka juba Haapsalu etapile. Arvestades eelmiste aastate kogemusi, võib juhtuda, et mõni uus tulija pöörab seniste võistlejate jaoks kaardid segamini.

 

Ajakava:

Reede, 1. juuli

18.00-21.00 treeningud, sissepääs pealtvaatajatele avatud

Laupäev, 2. juuli

12.00 sissepääs pealtvaatajatele avatud, bike&ATV šõu (kahevõitlus)
12.45-13.00 VIP sõidud (publikumängude võitjatele)
13.00-13.20 paraad, võistlejate tutvustus
13.20-14.00 tandemsõitude treening
14.00-15.00 Street-klassi kvalifikatsioon
15.10-16.10 Pro-klass kvalifikatsioon
16.20-17.20 Street-klassi finaalid (eliminaator)
17.20-17.35 Pro-klassi võistlejate koosolek
17.40-19.00 Pro-klassi finaalid (eliminaator)

Pro-klassi võistlejate punktiseisu enne kolmandat etappi näeb siit.

Street-klassi edetabel on siin.

Kutse elamussõidule:

Pakume ajakirjanikele võimalust kaasa sõita driftiauto kõrvalistmel. See on täiesti pöörane elamus, mis jääb kauaks meelde, sest drifti võistlustel ei sõida autod mitte tavapärast ringraja trajektoori põhimõtteid järgides, vaid kogu sõidu eesmärk on sõita külg ees ja mida kiiremini, seda parem. Elamussõite on ajakirjanikel võimalik lunastada reedel, 1. juulil, treeningute ajal või laupäeva hommikul, kui sõitjatel on treeningud (enne kella 12).

Soovijatel palun kontakteeruda minuga eelnevalt, siis saan juba varakult ära broneerida sõidud mõnes driftiautos. Kui eelnev teavitus ei ole võimalik, siis võib lihtsalt tulla kohale ja seal minu juurde astuda ja ma leian teile vaba istme driftiautos.

Palume üritusele tulijatel enda tulekust teada anda, et saaksin anda teie nime edasi väravas olevasse piletimüüki, kus öeldes oma nime saate spetsiaalse prii pressipääsme.

Driftimiseni!

 

Tervitades,

Pille Rõivas
Eesti Drifti Liidu pressiesindaja
50 646 08
pille@driftime.ee

Categories: Arhiiv