Selgusid Firststop Drift Cupi võitjad

Published by edl on

Möödunud nädalavahetusel toimus Raplas Firststop Drift Cup viimane osavõistlus, kus pandi ka hooaja lõplikud tulemused paika ning üldvõit läheb sel korral Lätti Gatis Lapansile.

Etapi eel lubas eelmise aasta võitja Eduard Vahemets, et läheb Raplasse ainult võidu järgi. Meest sõnast, härga sarvest – Eduard võitis kvalifikatsiooni ja seejärel ka kogu võistluse. Siiski oli punktivahe Lapansiga selline, mis jättis väga väikeste punktidega esikohale siiski Lapansi. Hooaja kolmandaks tuli ka väga head sõitu läbi hooaja näidanud Kristjan Klemets.

Rapla etapp peeti vihmas ning märjaga väga libedal Rapla kardirajal. Nagu öeldud, võitis esikoha Eduard vahemets, kuid väga napilt ja seda Gert Roosipõllu ees, kes pidi finaalis saamiseks väga tugevaid vastaseid alistama. Roosipõld tegi ka finaalis hea sõidu, kuid Eduard pani vastu päeva parima punktiskoori ning võis sel korral kõrgeimale poodiumistmele ronida. Kolmanda koha heitluses võitis soomlane Eero Ylisipilä Taavi Toomarat.

Lisaks peeti maha ka superfinaalid, milles võistlevad vaid vastava turvavarustusega autod tandemsõitudena. Seal said finaalis kokku lätlane Ivo Cirulis ja soomlane Eero Ylisipilä. Cirulis on hetkel ka Balti Pro klassi kokkuvõtte esimene ja finaalis ta ka näitas miks just tema. Täiesti hullumeelne sõit Eero taga, kus Cirulis ajas auto kohati vaid mõne sentimeetri kaugusele eessõitvast masinast tõi talle ka võidu. Kolmanda koha sai superfinaalides Gatis Lapans. Gatis Lapans ja Eduard Vahemets tandemsõidus Raplas. Foto autor: Tarmo Tomson.

Sellega ongi tänavune karikasari lõppenud. Sel sügisel veel toimub hooaja pidulik lõpetamine, kuhu on kutsutud kõik sõitjad, sarja toetajad ja kaasaelajad. Eesti Drifti Liit tänab kõiki, kes on driftimisele kaasa aidanud ning kaasa elanud!

Drift tuleb järgmisel aastal jälle ning suuremana kui varem, sest garaažides on valmimas palju uusi autosid.

Driftimiseni!

Categories: Arhiiv